Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Junior Tennis

 

Junior Tennis Program

 

Bergens Tennisklubb tar imot juniorer fra 5 til 19 års alderen. Juniorer spiller i grupper i treningstidene. 

Bergens Tennisklubb følger etter Norges Tennisforbund filosofi Spillerguiden

Spillerguiden er NTFs filosofi for spillerutvikling. Alle klubber, spillere, trenere og foreldre vil ha stor glede av denne guiden, uansett ambisjon, nivå, erfaring, alder eller funksjonalitet.

Spillerguiden ble for første gang lansert for trenerne under NM i Frognerparken 2018. Over 50 deltakere var tilstede.  Det offisielle sleppet av guiden ble gjort 27. oktober 2018, på ledermøtet/Tennisforum.

NTF ønsker nå å følge opp klubber og trenere som vil bruke Spillerguiden som et verktøy for sin undervisning og aktivitetstilbud. Spillerguiden rammer inn læringsmålene for alle – uansett alder, nivå og ambisjon. For å lykkes med å nå disse, tror vi det er viktig at trenerne/brukerne fokuserer på progresjoner og metodikken som er nødvendig for å lykkes med ferdighetsutviklingen. 

For nybegynner følger Bergens Tennisklubb NTF’s TennisKIDS 

Det første møtet med tennis er helt avgjørende for at barn opplever glede, mestring og trivsel. Derfor har NTF utviklet et eget konsept for barn.

TennisKids konseptet er en videreutvikling av Team Tennisskolen. Ønsker du en innføring i hva konseptet bygger på og hvorfor nettopp din klubb bør delta. Se videoen under!

 

Nybegynneren bruker røde, oransje eller grønne baller. Disse går saktere, noe som gjør det enklere å motta, treffe og styre ballen. Racketene er tilpasset alder og nivå og banestørrelsen er mindre. Spillet – og senere turneringsformater er også tilpasset slik at alle får spille mye og uten særlig fokus på hvem som vinner eller taper. Det viktigste er å mestre og utvikle seg.

Nybegynneren er pålagt å delta i BTK sine klubbturneringer samt ROGY Tour.

På den måten lærer man teknikken enklere og progresjonen går raskere. Det bli moro å spille når man mestrer og merker fremgang.

Utviklingsgruppen er pålagt å delta i nasjonale turneringer samt ROGY tour.

For å kunne delta i BTK sin Junior Tennis Program må du være medlem av klubben

Tennisskolen HAR 2 TERMIN HØST OG VÅR

Tennisskolen høst termin starter opp  august og varer til uke 51 

Tennisskolen vår termin starter opp  etter juleferie og varer til skoleferie

Junior kurs Orange ball ca 8 spiller per bane

Junior kurs Grønn ball ca 6 spiller per bane

Junior kurs Gull ball ca 6 spiller per bane

Junior Pro Konkurranse gruppe egne pris og opplegg

(husk, du må gi beskjed senest 1. desember dersom du ikke skal fortsette på vårens tenniskurs!)

Utstyrssentralen

Det kan være dyrt å spille tennis, kursavgifter og utstyr koster mye. Vi ønsker at alle, uansett situasjon, skal få prøve den fantastiske tennissporten.

Vi er derfor glade for å kunne tilby juniorer og studenter gratis utlån av racketer. Kontakt oss for å gjøre en avtale på btk@bergentennis.no

Kursdeltakere kan låne ved å spørre i resepsjonen på BRS eller snakke med din trener!

PÅMELDING TENNISSKOLEN