Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

 

 

Bli med på vår tennisstige og vi arrangerer kamper på ditt nivå.

Du bestemmer selv hvor ofte og hvilke dager du spiller. Hvis du vinner over noen som er ranket høyere, vil du automatisk bytte plass.

Fra og med det året du fyller 13 år kan du delta på klubbens stigespill.

Det er et krav at alle stiggespillere må være medlem av klubben. Det finnes kun en mulig klasse basert på spillenivå og den er uavhengig av kjønn og alder.

Første runde med kamper startet mandag 18. oktober.

Alle i Bergen og omegn som ønsker å være med kan delta. 

Det er gratis å bli med. Se svar på ofte stilte spørsmål under.

 
Eller last ned gratis app: ‘clubladder‘ fra SportconneXions.

 

         Google Play

 

Har du spørsmål til klubbstigen ta kontakt med oss på btk@bergenstennis.no

Vennligts klikk på knappen BTK Stigen for å bli med

Ofte stilte spørsmål

Hvilket nivå velger jeg?

 1. Nybegynner Du har nettopp begynt å spille, eller har kun spilt sporadisk opp gjennom årene. Teknikken og ballkontrollen varierer sterkt, fra enkelte superslag til mer normale feilslag. Spiller du regelmessig og får instruksjon, vil nybegynnerfasen vare ca. 6 mnd – 12 mnd. De som tidligere har drevet med annen racketidrett eller ballidrett, kan få en raskere progresjon. I nybegynnerfasen både for voksne og barn vil det være best å bruke mykere baller for at det skal bli flest mulig ballvekslinger og mye mestring. Connect & Play – nivå:  1 stjerne.
 2. Viderekommende lett Du har spilt regelmessig en stund, eller sammenhengende i perioder. Basisteknikken på de fleste slag, grep og sving på grunnslag spesielt, er ganske godt innøvd.  Du klarer å slå 10 – 15 ballvekslinger fra grunnlinjen med lavt tempo, med myk eller normal ball. Serven er fortsatt teknisk vanskelig, men du treffer ofte i riktig serverute. Connect & Play – nivå: 2 stjerner
 3. Viderekommende Du har spilt i flere år som aktiv voksen mosjonist eller som juniorspiller. Teknikken på de fleste slag og ballsikkerheten er god. Du klarer å slå 10-15 ballvekslinger fra grunnlinjen med middels høyt tempo. Taktisk tennis, dvs. plassering av ballen målrettet på banen med toppspinn og underspinn (slice) beherskes. Connect & Play – nivå:  3 stjerner.
 4. Viderekommende sterk Du har spilt i mange år eller har hatt en ekstraordinær spillerutvikling. Du har eller begynner å få god matcherfaring fra primært klubb- eller regionalt nivå. Egen spillestil er utviklet, du kan slå 10-15 ballvekslinger med høyt tempo, og liker utfordringene med matchspill. Connect & Play – nivå: 4 stjerner
 5. Topp lett Du er på det nest høyeste klubbnivået og har spilt konkurransetennis i mange år, både regionalt og nasjonalt. Når du er i flytsonen, spiller du på klubbens absolutte toppnivå (6). Connect &Play-nivå: 5 stjerner.
 6. Topp Du er på et meget høyt nivå både regionalt og nasjonalt. Du behersker ofte spill med ekstra høyt tempo, og har meget god sikkerhet på alle slag. Connect & Play-nivå: 6 stjerner.

Hvem kan delta?

Fra og med det året du fyller 13 år kan du delta på klubbens rankingspill. Det er et krav at alle rankingspillere må være medlem av klubben. Det finnes kun en mulig klasse basert på spillenivå og den er uavhengig av kjønn og alder.

Hva koster det å være med på rankingspill?

Det er gratis for alle medlemmer å være med på rankingspill. Man betaler bare for baneleie

Hvem betaler for baneleie?

Systemet vil foreslå en kamp samt en kampansvarlig. Den som får varsel om å avtale dato og tid er ansvarlig for å bestille bane og betale baneleie ). Motstander betaler den andre for 1/2 av prisen for
baneleie etter at kampen er ferdig.

Hvem betaler abonnement for Club Ladder/ Stigespill?

Bergens Tennisklubb betaler for abonnementet for Club Ladder for alle spillere.

Hvordan fungerer det?

Den første kampen vil du bli rangert basert på nivået som du har valgt i din profil. Ved starten av hver runde får du en e-post med informasjon om hvilke kamper du skal delta på. Etter ferdigspilt kamp har du 2 uker på å registrere kampresultatene. Du kan også velge å hoppe over en runde og/ eller flytte kampen til neste runde. Klikk her for komplette rankingregler (engelsk).

Jeg har fått invitasjon til en kamp men ønsker å utsette kampen til neste runde

Du kan selv velge å hoppe over neste runde og beholde plassen din. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen». Standard oppsett er «1 match per round (2 weeks), Skip next round: Huk av der hvor det står «Skip next round».

Jeg ønsker å spille flere kamper eller endre på hvor ofte jeg får invitasjon til kamp

 1. Du kan selv velge hvor ofte du får invitasjon til kamp. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen». Standard oppsett er «1 match per round (2 weeks)» dvs en kamp hver 14 dag. Du kan velge mellom:
  • «1 match per round (2 weeks)» = en kamp hver 14 dag
  • «1 extra match every other round» = en ekstra kamp hver andre runde
  • «2 matches per round (2 weeks)» = en kamp i uken

Jeg skal på ferie og ønsker «tennisfri»

Du kan velge å stå over rankingspill i en eller flere måneder. Dette gjør du i din profil: Velg «My Profile», deretter «Pokalen» og huk av for hvilke måneder du ønsker å hoppe over. Vær oppmerksom på at du vil miste en plass pr. måned om du velger dette.